Κρίσιμη συνεδρίαση για Ελλάδα

Συνεδριάζει στις 16.00 στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την έγκριση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές. "Επιτυχημένη" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.

Μιλώντας στη Χάγη το πρωί της Παρασκευής ο Dijsselbloem δεν θέλησε

να προβεί σε εικασίες για την έκβαση της συνεδρίασης του Eurogroup, δήλωσε ότι οι συνομιλίες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποδείχθηκαν "πιο εποικοδομητικές".

Σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο ο Dijsselbloem ανέφερε ότι η δέσμευση της Αθήνας σε έναν μακροσκελή κατάλογο με προαπαιτούμενα αρκούσε για να εξασφαλίσει μια πρώτη δόση διάσωσης, η οποίο σύμφωνα με την "Telegraph” εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 25 δισ. ευρώ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ και τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζ. Πιτέλα, οι τρεις αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει απολύτως όλα όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής των χωρών μελών του Eurogroup και ότι θα καταβάλλουν κάθε απαιτούμενη προσπάθεια, ώστε στην συνεδρίαση του Eurogroup να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς για την χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM.

Keywords
Τυχαία Θέματα