Στις 13 Δεκεμβρίου η απόφαση

Στις 13 Δεκεμβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Αθήνα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο κ.Γιούκνερ τόνισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα για το πρόγραμμα προσαρμογής και την επαναγορά ομολόγων, ωστόσο,

δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η επαναγορά των ομολόγων θεωρείται κρίσιμη για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ η επιτυχής της έκβαση θα ανοίξει και το δρόμο για την εκταμίευση της νέας δόσης από τα δάνεια διάσωσης της τρόικας.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι το πρόγραμμα επαναγοράς θα πετύχει και κατά συνέπεια στις 13 Δεκεμβρίου το Eurogroup θα είναι σε θέση να δώσει την οριστική έγκριση για την εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ, ο κ. Γιούνκερ, απάντησε μονολεκτικά «ναι».

Πάντως, τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και ο Όλι Ρεν, αστειεύτηκαν με... την μικρή διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, επισημαίνοντας πως ήταν η πιο σύντομη που έχει γίνει.

Εν τω μεταξύ, τη πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup στις αρχές του 2013 γνωστοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους συναδέλφους του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, στην ηλεκτρονική έκδοσή της.  

Keywords
Τυχαία Θέματα