Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις

Μετον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, συνεχίζονται τη Δευτέρα δια ζώσης οι διαπραγματεύσεις σεεπίπεδο BrusselsGroup. Στόχοςνα υπάρξει μία ολοκληρωμένη εικόναμέχρι την Τετάρτη, ώστε να επιχειρηθείμία πολιτική λύση στα σημεία τωνδιαφωνιών την Πέμπτη, στη Σύνοδο Κορυφήςστη Ρίγα. «Hκυβέρνηση βαδίζειστηντελική ευθεία της διαπραγμάτευσης προςμία ενιαία συμφωνία για χρέος καιμεταρρυθμίσεις», γράφει το κεντρικόάρθρο της Αυγής.

"Ταπεριθώρια στενεύουν και είναι προς τοκαλό

όλων να φτάσουμε σε μία συμφωνίαπου θα τερματίζει τη λιτότητα και θαδίνει προοπτική ανάπτυξης στη χώρα"δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στον ΒασίληΠάικο, ο Γραμματέας της ΚεντρικήςΕπιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης."Στόχοςτης κυβέρνησης είναι μια λύση βιώσιμηγια τα επόμενα χρόνια" τόνισευπογραμμίζοντας πως "δενθα δεχθούμε μειώσεις σε μισθούς καισυντάξεις."

Βέβαιοιπως η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτοβοήθειας, δηλώνουν κύκλοι των θεσμώνστη DieWelt. Όπωςτονίζουν, ακόμη και αν η Αθήνα πάρει τα7,2 δισ. ευρώ της δόσης που εκκρεμεί, ταχρήματα θα εξαντληθούν το καλοκαίρικαι στη συνέχεια η κυβέρνηση θα αναγκαστείνα ζητήσει νέα βοήθεια, που θα υπόκειταισε νέους όρους.

Επικίνδυνο,πολιτικά και οικονομικά, για όλη τηνΕυρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζει έναενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τοευρώ, ο Γερμανός υπουργός ΟικονομίαςΖίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή τουστην Bild.

Keywords
Τυχαία Θέματα