Στην τελική ευθεία η αναμόρφωση του ασφαλιστικού

Στην τελική ευθεία για την έκδοση πορίσματος σχετικά με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού, με την Επιτροπή Σοφών να συνεδριάζει στις 3μμ.

Οι εμπειρογνώμονες θα πρέπει να παρουσιάσουν τις τελικές προτάσεις τους σε περίπου μία εβδομάδα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους. Εντός των ημερών αναμένονται οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, την περαιτέρω μείωση της σύνταξης σε περιπτώσεις πρόωρης εξόδου, την ένταξη 11 φορέων στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης, το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων
και τη χορήγηση μόνο του οργανικού ποσού της σύνταξης, σε όσους συνταξιοδοτούνται χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος.

Με σύνθημα "Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση", το ΠΑΜΕ διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 2μμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Η παράταση ισχύος της εθνικής σύμβασης εργασίας έως το τέλος του έτους, προκειμένου να διατηρηθεί το επίδομα γάμου και οι εργασιακές σχέσεις, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης που θα έχει αύριο στις 4.30 το απόγευμα ,το Προεδρείο της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα