Στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Άλλος... Παναθηναϊκός στο Τop 16 της Ευρωλίγκας. Οι Πράσινοι έκαναν το "2 στα 2" με μεγάλο διπλό στην Βιτόρια και απο νωρίς δείχνουν τις διαθέσεις τους, στον... όμιλο φωτιά που εκτός των άλλων βρίσκονται Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα και Φενέρ. Ένας ώριμος και καλά διαβασμένος Παναθηναϊκός πιστοποίησε

τη διαρκή αγωνιστική του άνοδο και πήρε νίκη-χρυσάφι επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με 72-64 διπλασιάζοντας τις νίκες του στο Top 16. Με αφετηρία την καταπληκτική του άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού, οι «πράσινοι» βρήκαν όσες λύσεις χρειάζονταν στην επίθεση από Λάσμε, Διαμαντίδη, Γκιστ και Κάρι κι έφτασαν σε ένα σπουδαίο «διπλό στο συγκεκριμένο γήπεδο μετά από έντεκα χρόνια και τέσσερις διαδοχικές ήττες.


«Ήταν μια καλή νίκη για εμάς γιατί η Λαμποράλ Κούτσα, είναι μια πολύ καλή ομάδα που βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό που πρωτίστως θέλαμε ήταν να ελέγξουμε το ρυθμό και να αποφύγουμε τα λάθη. Το σημαντικότερο είναι ότι στην άμυνα σπάσαμε το passing game της Λαμποράλ Κούτσα και ελέγξαμε τον ρυθμό του αγώνα, αν εξαιρέσουμε ένα τρίλεπτο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μετά το ματς και σχολίασε για τον Ε' όμιλο:


«Είναι ένας δύσκολος και σκληρός όμιλος αποτελούμενος από πολλές καλές ομάδες. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος σχετικά με τις θέσεις που θα καταλάβουν. Είναι μια σειρά 14ων αναμετρήσεων, οπότε απαιτείται διάρκεια. Είναι σημαντικό να είμαστε υγιείς ώστε να αντέξουμε μέχρι το τέλος».

Δεκάλεπτα: 17-24, 32-34, 52-48, 64-72


Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 8, Ποέτα, Χάνγκα 6, Ντιόπ 2, Χοτζ, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 17, Ερτέλ 13, Γέλινεκ 6, Κοζέρ 5.


Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Κάρι 10, Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 4, Λάσμε 20, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 10, Παππάς, Ματσιούλις 2 (δεν έπαιξαν καθόλου Μαυροκεφαλίδης και Γιάνκοβιτς).


Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Γιαβόρ (Σλοβενία).

Keywords
Τυχαία Θέματα