Στην δημοσιότητα φωτογραφίες ταραξιών

Τα ονόματα 5 ατόμων-4 Έλληνες και ένας Παλαιστίνιος -καθώς και 23 φωτογραφίες με διάφορα πρόσωπα που συμμετείχαν στα εκτεταμένα επεισόδια της Κυριακής , δημοσιοποίησε  η αστυνομία προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες . Η αστυνομία για το λόγο αυτό έχει ανοίξει και τη γραμμή 170 προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες .

Οι κουκουλοφόροι και όσοι συμμετέχουν σε εμπρησμούς, καταστροφές και λεηλασίες πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αρεοπαγίτης, Χαρ. Αθανασίου.

Σε
δήλωση του ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι «η προστασία της ελευθερίας, της περιουσίας και της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης αλλά και του δικαιώματος να συνέρχονται και να διαδηλώνουν ησύχως οι συμπολίτες μας, είναι έννομα αγαθά που έχει και συνταγματική υποχρέωση η Πολιτεία δια των οργάνων της να τους εξασφαλίσει. Στα πλαίσια αυτά θεωρώ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υπολαμβάνει και δικαίως, ότι οι διαδηλώσεις γίνονται όχι για καταστροφές και λεηλασίες, αλλά για να προστατευθούν έννομα αγαθά, όπως η ζωή, η ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα προς εργασία, για να προβληθούν αιτήματα και διεκδικήσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και να διακηρυχθούν ιδέες και αρχές».
Keywords
Τυχαία Θέματα