Στην Αθήνα στις 17 Απριλίου o Ν.Αναστασιάδης

Με τον πρόεδρο της Κύπρου επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Αθήνα

την Παρασκευή 17 Απριλίου, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει στη Λευκωσία ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι θα είναι διερευνητικές για να διαπιστώσει «αν και εφόσον αυτά που οδήγησαν στην αναστολή της συμμετοχής του στο διάλογο αίρονται, έτσι ώστε να κριθεί ότι το κλίμα που δημιουργείται μπορεί να υπαγορεύει και την επανέναρξη του διαλόγου».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απέρριψε τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Μεσούτ Γιλντίζ, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε συνεννόηση για αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την κυπριακή ΑΟΖ και για αποχώρηση της πλατφόρμα της εταιρείας ΕΝΙ.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι όχι μόνο δεν μας αναγνωρίζουν, αλλά δεν μας συναντούν. Πώς θα ήταν δυνατόν, ή και μέσω τρίτων έστω, να γίνει κάτι ανάλογο» δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα