Στην Αθήνα οι Θεσμοί

Την Τετάρτη αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων θεσμών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις αναφορικά με το νέο δάνειο της χώρας.

Σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια, πραγματοποίησαν πολύωρη επίσκεψη στο Γενικό λογιστήριο του κράτους. Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν στον ύψος του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα χρόνια καθώς και στο ποσοστό της ύφεσης για το 2015 και το 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες υφίστανται διαφορές μεταξύ των

2 πλευρών, με δεδομένο ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει την επίτευξη σχεδόν μηδενικών πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα 2 χρόνια.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών δεν απαιτούνται νέα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία για το νέο δάνειο, ενώ οι ίδιοι κύκλοι υποστήριζαν ότι η επεξεργασία των στοιχείων -με τά τεχνικά κλιμάκια- θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή.

Οι συζητήσεις γίνονται στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι εκπρόσωποι των θεσμών και όποτε απαιτείται συναντώνται με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδας και στο γενικό λογιστήριο του κράτους, παρόντος μάλιστα και του αρμόδιου Υπουργού κ. Δημήτρη Μάρδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα