Στην Αθήνα ο Γάλλος υπ. Άμυνας

Μετά τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα ο υπ. Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Υβ Λε Ντριάν, για την αμυντική και στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στη συνάντηση των δύο υπουργών, θα συζητηθούν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας, θέματα

συντονισμού των δύο Υπουργείων καθώς και ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο χωρών

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος Υπουργός Άμυνας θα παρουσιάσει την πρόταση για «ενοικίαση» δύο φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης στο πακέτο των προτάσεων του Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, είναι και η πρόταση για ενοικίαση τεσσάρων αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας.

Για τα θέματα αυτά χθες συνεδρίαζε μέχρι αργά το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο (Το Συμβούλιο των Ναυάρχων). Το κόστος της ενοικίασης είναι πρόβλημα, αφού υπολογίζεται ανεπισήμως σε 100-120 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Θα συζητηθεί ακόμη και το «παγωμένο», λόγω οικονομικής κρίσης, θέμα της ναυπήγησης των 6 φρεγατών τύπου Fremm κόστους 6-7 δισεκ. ευρώ. Το θέμα αυτό αφορά και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αφού θα αναλάβουν σοβαρό υποκατασκευαστικό έργο.

Η Διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, θεωρεί την ναυπήγηση των φρεγατών Fremm, ως σανίδα σωτηρίας, ώστε να αποφευχθεί η χρεωκοπία και το οριστικό κλείσιμο των Ναυπηγείων.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα