Στην Αθήνα η Μ. Άτγουντ

Η διάσημη, πολυβραβευμένη Καναδή συγγραφέας, Μάργκαρετ Άτγουντ βρέθηκε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου και συζήτησε με τον δημοσιογράφο, Θανάση Λάλα για τις «Δυστοπίες και την ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές».

Μιλώντας για τις δυστοπίες του 21ου αιώνα η Μάργκαρετ Άτγουντ τόνισε ότι τις συνδέει με τις δικτατορίες, προσθέτοντας ότι «Έχουμε δημιουργήσει πολλές δυστοπίες και δυστυχώς καμία λειτουργική ουτοπία».

Αναφορικά με την κοινωνική κρίση υπογράμμισε ότι η σημαντική είναι

η κρίση του πλανήτη, γιατί όπως ανέφερε, αν δεν λυθεί αυτή, οι υπόλοιπες κρίσεις θα είναι ήσσονος σημασίας.

Η Μάργκαρετ Άτγουντ επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματός της «Το τέλος του κόσμου» με το οποίο συμπληρώνονται τα μυθιστορήματα «Ορυξ και Κρέικ» και «Η χρονιά της πλημμύρας», και κλείνει η δυστοπική τριλογία της για την εποχή μας, την οποία έγραφε τα 12 τελευταία χρόνια.

Όπως είπε στο πρώτο βιβλίο παρουσιάζεται η κοινωνία πριν την κατάρρευση, στο 2ο η ανθρωπότητα γρήγορα εξαλείφεται από ασθένειες και στο 3ο το αναγνωστικό κοινό διαβάζει αυτό που συνέβη μετά την εξάλειψη.

Τέλος, δίνοντας μια συμβουλή προς τους νέους συγγραφείς τόνισε ότι πρέπει να δουλεύουν πάνω στην τέχνη τους και να μην ανησυχούν πιο μήνυμα θα περάσουν μέχρι να γίνουν πετυχημένοι.

Αύριο στις 7 το απόγευμα ως επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου θα δώσει διάλεξη με θέμα «Η ιέρεια στο μπουκάλι: η ελληνική μυθολογία στη δουλειά μου», στη μεγάλη αίθουσα του κεντρικού κτιρίου. Νωρίτερα, στη μία μετά το μεσημέρι θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο Public του Συντάγματος.

Βίκυ Παπαστεφάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα