Αύριο στην Αθήνα η πρόταση των Θεσμών

Στην ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να σταλεί αύριο το προσχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών. Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις ανέφερε σε δημοσίευμα του ότι οι «θεσμοί» οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες της τελικής πρότασης για συμφωνία με την Ελλάδα. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι», αναφέρει η ίδια πηγή. Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, πηγή της

Ευρωζώνης χαρακτηρίζει ανεπαρκή την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η συγκεκριμένη πηγή δήλωσε ότι το ελληνικό έγγραφο είναι ανεπαρκές και δεν βρίσκεται επίσημα στο τραπέζι.

Δεν κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στα βασικά εκκρεμή θέματα των συντάξεων και των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, τους δημοσιονομικούς στόχους και το μέγεθος του δημόσιου τομέα, αναφέρει.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, για το ελληνικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα