Στην Αίγυπτο ο Κάρολος Παπούλιας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Τσιάρα, αντί του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί.

Ακολουθεί το σχετικό τηλεγράφημα, με τίτλο "Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, από σήμερα στην Αίγυπτο" διορθωμένο.

Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο

και συγκεκριμένα στο Κάιρο και το Ελ Αλαμέιν, πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχώρησε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Μόρσι (Μοhamed Morsy) θα επακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών προς τα Μέσα Ενημέρωσης, το δε βράδυ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κ. Παπούλια.

Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου και αργότερα στην πρεσβευτική κατοικία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και των επιχειρηματιών.

Το βράδυ ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από το Κάιρο για το Ελ Αλαμέιν.

Στο Ελ Αλαμέιν, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στη διασυμμαχική τελετή για τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Αργότερα θα τελεσθεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Ελ Αλαμέιν.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Παπούλιας αναμένεται να αναχωρήσει από την Αίγυπτο επιστρέφοντας στην Αθήνα.

 πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα