Στη Βρετανία τα «μαύρα κουτιά»

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε τα δύο "μαύρα κουτιά" από το Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών που κατέπεσε στην ανατολική Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση MH17 παραδόθηκαν από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Ολλανδίας στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων (AAIB), στο Φάρνμπορο, για να υποβληθούν σε ανάλυση", αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι θα χρειαστεί ένα 24ωρο για να αντληθούν τα δεδομένα

από τα "μαύρα κουτιά", αλλά δεν γνωρίζει αν η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στα δύο. Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα σταλούν για ανάλυση στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ.

Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων εδρεύει στο Φάρνμπορο της νότιας Αγγλίας, υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και θα αναλάβει να αναλύσει τα στοιχεία.

Η διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ αποφάσισε να παραδώσει τα "μαύρα κουτιά" στην AAIB, η οποία είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας καθώς και άλλων σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, είναι συνήθης η διαδικασία να στέλνονται τα "μαύρα κουτιά" για ανάλυση στο πλησιέστερο εργαστήριο που είναι εξουσιοδοτημένο από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα