Στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο

Το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής θα παρουσιαστεί στις 10 το πρωί στο υπ.Οικονομικών και αμέσως μετά αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθούν
οι λεπτομέρειες του προγράμματος πριν κατατεθεί. Το νέο Μεσοπρόθεσμο προβλέπει πάγωμα αλλά και περικοπή δημοσίων δαπανών, με ανώτατα όρια δαπανών ανά υπουργείο, και αύξηση των εσόδων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.

Πάντως το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι δεν προβλέπονται νέοι φόροι ή περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Εν τω μεταξύ, το φάκελο συνταγματική αναθεώρηση ανοίγει την Παρασκευή η κυβέρνηση, οπότε και θα δημοσιοποιήσει τις θέσεις της, εγκαινιάζοντας έτσι το διάλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αλλαγές που προτάσσονται περιλαμβάνεται το ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή, μείωση του αριθμού των βουλευτών, αλλαγή του τρόπου εκλογής και ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατάργηση της παραγραφής για υπουργούς και κατάργηση των βουλευτικών προνομίων.

Αντιδράσεις με αιχμές την ίδια ώρα από το ΠΑΣΟΚ, που χαρακτηρίζει ανούσια τη συζήτηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα