Ένταση στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Ομαδικά πυρά από τους δημάρχους της χώρας δέχθηκε, κατά την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Δημήτρης Μάρδας εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση και έκανε λόγο για «πραξικόπημα». Ο κ. Δ. Μάρδας δικαιολόγησε την απόφαση της κυβέρνησης λέγοντας ότι οφείλεται

στις απρόβλεπτες εξελίξεις στο θέμα της υλοποίησης του προϋπολογισμού. Καμίνης: Οι δήμοι ουσιαστικά οδηγούνται σε χρεοκοπία

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δημάρχων τα ποσά που θα παρακρατηθούν από την Αυτοδιοίκηση θα κυμαίνονται μεταξύ 2 και 2,5 δισ. ευρώ. Οι δήμαρχοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις μαζί με τους εργαζόμενους την προσεχή Πέμπτη -Παρασκευή

Στις 5μμ, εξάλλου, θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων. Ο δήμος Αθηναίων θα εισηγηθεί να μην εφαρμοστεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ως προδήλως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει βάναυσα την αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Η απόφαση για τη δέσμευση των αποθεματικών των ΟΤΑ δημιουργεί εικόνα θεσμικής διάλυσης και στην ουσία αναστέλλει τη λειτουργία των δήμων, αναφέρει μέσω του Twitter ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Έκανε γνωστό πως για το θέμα ενημέρωσε την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτου, ενώ θα εξηγήσει την κατάσταση και στην προσεχή συνάντηση των δημάρχων των πρωτευουσών της ΕΕ.

Αψυχολόγητη ενέργεια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σχολίασε στο Βήμα fm ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Για άλμα στο παρελθόν με καταστροφικές συνέπειες έκανε λόγο στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κώστας Αγοραστός.

Έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο το θέμα των διαθεσίμων των πανεπιστημίων.

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εισάγεται αύριο, στις 18:00, για συζήτηση και επεξεργασία το νομοσχέδιο «Κύρωση της από 20 Απριλίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος" (Α41)».

«Η αβελτηρία, η πολυγλωσσία, η "δημιουργική ασάφεια" και οι παλινωδίες της κυβέρνησης, αποδεικνύονται καθημερινά επιζήμιες για τη χώρα και τους πολίτες της», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο συντονιστής Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας και ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου της κύρωσης της ΠΝΠ για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος Χρ. Δήμας.

Τα στελέχη της ΝΔ κάνουν λόγο για αβεβαιότητα που βαθαίνει και για «ομίχλη ανασφάλειας» που έχει καλύψει το πεδίο της οικονομίας και καλούν την κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα