Στη Σύνοδο Κορυφής ο Δ.Αβραμόπουλος

Εντείνονται οι διεργασίες στην Ευρώπη ενόψει της Συνόδου Κορυφής Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συναντάται αύριο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την Τετάρτη με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Ολάντ προωθεί σχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης με αξιοποίηση κονδυλίων έως και 130 δισ.ευρώ έως το τέλος του '12. Τη χώρα μας στην σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον υπ.Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα αποτελείται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Ζαννιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα.
Οι θεράποντες ιατροί του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν του επιτρέπουν την μετάβαση στις Βρυξέλλες και μετά το εξιτήριο που θα πάρει το απόγευμα της Δευτέρας από το Αττικό Νοσοκομείο, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να παραμείνει κατ οίκον για μία εβδομάδα.

Αναφορικά με τον υπουργό Οικονομικών Βασίλη Ράπανο, παραμένει για νοσηλεία στο θεραπευτήριο Υγεία και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση της υγείας του βαίνει σταθερά βελτιούμενη.

Σε όλους τους τόνους διαμηνύει το Βερολίνο, ότι οι όροι του μνημονίου δεν αλλάζουν. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα