Στη Νέα Υόρκη ο Νάμπιλ αλ Αράμπι

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ αλ Αράμπι δήλωσε σήμερα ότι θα αναχωρήσει το Σάββατο για την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συζητήσει το θέμα της Συρίας.

Όπως δήλωσε ο αλ Αράμπι από το Κάιρο, τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να παραστεί με μία συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου σκοπεύει να «ζητήσει να επικυρωθεί» το αραβικό σχέδιο εξόδου της Συρίας από την κρίση.

Ο
αλ Αράμπι θα συνοδεύεται από τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχη Χάμαντ μπιν Τζάσεμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι, που προΐσταται της επιτροπής του Αραβικού Συνδέσμου που είναι επιφορτισμένη με το θέμα της Συρίας.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει ήδη ανακοινώσει ότι επιθυμεί να συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και το Συμβούλιο Ασφαλείας ώστε να τους ζητήσει να στηρίξουν το σχέδιο που έχει συντάξει και το οποίο προβλέπει την αποχώρηση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Δαμασκός έχει ήδη απορρίψει το αραβικό αυτό σχέδιο εκτιμώντας ότι πρόκειται για μία "επίθεση" στην εθνική κυριαρχία της Συρίας.

    Στο μεταξύ στην επαρχία Ντεράα νοτίως της Δαμασκού, όπου μαίνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε λιποτάκτες και στρατιώτες του τακτικού στρατού, ένας έφηβος 14 ετών σκοτώθηκε και ακόμη τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον μίας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Νάουα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται κατοίκους της πόλης.

    Στην ίδια πόλη η σορός «ενός στρατιωτικού που σκοτώθηκε στη Χομς παραδόθηκε στην οικογένειά του».
Keywords
Τυχαία Θέματα