«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση»

«Ελευθερία σημαίνει να είσαι όρθιος και ισχυρός», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Όπως επεσήμανε, η χώρα εξέρχεται της ύφεσης στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τερματίζοντας μια πορεία έξι χρόνων κρίσης, δηλώνοντας ότι γίνεται πραγματικότητα
η υπόσχεση της κυβέρνησης για τερματισμό της οικονομικής κρίσης.

«Λεφτά υπάρχουν, εμείς δεν είπαμε ποτέ», πρόσθεσε. «Αθεράπευτολαικισμό» καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ οπρωθυπουργός, και υποστήριξε ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης «θέλει να μαςφέρει πίσω στην κρίση» και ότι «φανατίζεικάποιους αλλά τρομάζει πολύ περισσότερους»και γι αυτό και δεν θα γίνει ποτέκυβέρνηση, γιατί δεν έγινε ποτέαντιπολίτευση. Πρόσθεσε ότι η αξιωματικήαντιπολίτευση καταδημαγώγεσε τουςπάντες και παρόλα αυτά χάνει ψηφοφόρουςσε σχέση με το 2012, σε αντίθεση με την ΝΔπου- όπως είπε- «παρά τις δοκιμασίεςπου περνάει μένει όρθια και είναι οκύριος πυλώνας σταθερότητας για τηχώρα».

Οπρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα υπάρξουνφοροελαφρύνσεις, παραπέμποντας γιαλεπτομέρειες την ερχόμενη Κυριακή κατάτην ομιλία του στην Αθήνα και τόνισεότι η χώρα δεν θα χρειαστεί τα υπόλοιπαχρήματα του προγράμματος για το 2015.Κλείνοντας, απεύθυνε κάλεσμα γιασυσπείρωση, καλώντας ακόμα και στελέχηπου βρίσκονται εκτός ΝΔ.

«Εμείς οι νεοδημοκράτες είμαστε υπερήφανοι για αυτό που κάναμε πριν 40 χρόνια και εξακολουθούμε να είμαστε περήφανοι», τόνισε στη κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Άθως Παλάς», στην Καλιθέα της Χαλκιδικής στη διάρκεια εκδήλωσης η οποία πραγματοποιείται συμβολικά στον ίδιο χώρο όπου τον Απρίλιο του 1977, ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε οργανώσει το προσυνέδριο του κόμματος και τον Μάιο του 1979 έγινε το πρώτο συνέδριο.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, βουλευτές και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Πέτρος Μολυβιάτης, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος."

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔσε μνημόσυνο και προσθέτει ότι «αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωναμε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς, για αυτό τολόγο, για ακόμα μια φορά, δεν μας διαφώτισε για τον περίφημο "οδικό άξονα" απεμπλοκής από το μνημόνιο. Ως εκ τούτου θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα στον πρωθυπουργό: «Θα καταργήσει τους 462 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, τις 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα εκατοντάδες ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το μνημόνιο; Για ποιά έξοδο από την κρίση και για ποιά ανάκαμψη έχει το θράσος να μιλά ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό;»

ΑΝ.ΕΛ για δηλώσεις πρωθυπουργού

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πανος Καμμένος, με αφορμή την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ που πραγματοποιείται στη Χαλκιδική.

Ο κ.Καμμένος σχολίασε μεταξύ άλλων, την αποστροφή του πρωθυπουργού για την«χειροβομβίδα», που παρέλαβε όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, και εκτίμησε ότι «η χειροβομβίδα εξερράγη» προσθέτοντας: «Ζωή σε εμάς».

«Υπόσχεταιο πρωθυπουργός που αθέτησε και τις 18 προεκλογικές υποσχέσεις του. Μιλάγια πατρίδα εκείνος που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας», είπε οκ.Καμμένος και πρόσθεσε:

«Μιλά για θρησκεία ο υπηρέτης της νέας τάξης πραγμάτων. Αναφέρεται σε αξιοπρέπεια ο κυβερνήτης που εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Η χειροβομβίδα εξερράγη. Ζωή σε εμάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα