Στάση αναμονής στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής ενόψει σημαντικών οικονομικών στοιχείων τις επόμενες ημέρες αλλά και των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη.

Οι δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών, ενώ διεύρυναν τις απώλειες τους μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την αμερικανική στεγαστική αγορά τα οποία έδειξαν απροσδόκητη

πτώση του αριθμού των Αμερικανών που έχουν υπογράψει συμβόλαιο για την αγορά μεταχειρισμένης κατοικίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα υποχώρησε 1,1% και διαμορφώθηκε στις 102,7 μονάδες τον Ιούνιο από το Μάιο, τερματίζοντας τρεις μήνες ανόδου, όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors. Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,5% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ανέκτησαν στη συνέχεια το θετικό πρόσημο καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες με τα στοιχεία για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου (Τετάρτη) και την πορεία της απασχόλησης (Παρασκευή) να ξεχωρίζουν.

Την Τετάρτη εξάλλου η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής με τους επενδυτές να αναμένουν την περαιτέρω συρρίκνωση του προγράμματος αγορών ομολόγων στα 25 δισ. δολ. το μήνα από 35 δισ. δολ. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να τερματίσει το πρόγραμμα στα τέλη του έτους.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 22,02 μονάδες (0,13%) κλείνοντας στις 16.982,59 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 4,65 μονάδων (0,10%) και έκλεισε στις 4.444,91 μονάδες.O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57 μονάδων (0,03%) κλείνοντας στις 1.978,91 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η UnitedHealth Group Incorporated κλείνοντας στα 85,75 δολ. με άνοδο 1,07 δολ. ή σε ποσοστό 1,26%. Ακολούθησαν η Exxon Mobil με κέρδη 1,15% και κλείσιμο στα 104,37 δολ. και η Walt Disney, η οποία έκλεισε στα 87,15 δολ. με άνοδο 1,07%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Microsoft (-1,19%), η Coca Cola (-0,78%) και η General Electric (-0,78%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,01 δολ. ή σε ποσοστό 0,3% και έκλεισε στα 3,48 δολ.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις ξεχώρισε σήμερα η είδηση για την εξαγορά της Family Dollar Stores από την Dollar Tree Inc. έναντι 74,50 δολ. ανά μετοχή. Η πρόταση εξαγοράς εμπεριέχει premium 23% έναντι της τιμής κλεισίματος της μετοχές την περασμένη Παρασκευή.

Στο ταμπλό η Dollar Tree Inc. κέρδισε 1,2%, ενώ η Family Dollar Stores Inc. σημείωσε άλμα 24,8%.

Η Zillow Inc. ανακοίνωσε ταυτόχρονα σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της ανταγωνιστικής Trulia Inc. σε ένα deal που θα οδηγήσει στην ενοποίηση των δύο μεγαλύτερων ονομάτων στην αγορά ηλεκτρονικών πληροφοριών για την αμερικανική κτηματαγορά.

Η συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολ. προβλέπει την ανταλλαγή μετοχών, με τους μετόχους της Zillow να κατέχουν το 67% της συνδυασμένης εταιρείας. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

Στα αποτελέσματα της ημέρας, η Tyson Foods ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το γ΄ τρίμηνο ωστόσο δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο κολοσσός τροφίμων ανακοίνωσε κέρδη 260 εκατ. δολ. ή 73 cents ανά μετοχή από 249 εκατ. δολ. ή 68 cents ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθεί το κόστος εξαγοράς και οι έκτακτες χρεώσεις, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 75 cents.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 11% στα 9,68 δισ. δολ. ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη 78 cents ανά μετοχή και έσοδα 9,47 δισ. δολ. σύμφωνα με την Thomson Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα