Καταθέτουν οι «απόντες» της λίστας

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων αυτή την ώρα τα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Οι τρεις, έχοντας κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, καταθέτουν υπομνήματα και άλλα έγγραφα με τα οποία επιχειρούν να τεκμηριώσουν τη νομιμότητα προέλευσης των τραπεζικών λογαριασμών. Δεν αποκλείεται πάντως εφόσον χρειαστεί να απαντήσουν και σε ερωτήσεις. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έχουν κληθεί σήμερα και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρης και Διώτης.

Οι 18 βουλευτές

των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος συνυπογράφουν την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε βάρος των κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Για επιχείρηση συγκάλυψης με ονοματεπώνυμο έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Ότι πραγματοποιεί «πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο» κατηγόρησε τον κο Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά τέσσερις οι κάλπες, μετά και την κατάθεση τηςπρότασης Καμμένου που βάζει στο κάδρο και τους πρώην πρωθυπουργούς, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο. Την πρόταση Καμμένου στηρίζει η Χρυσή Αυγή.

Την ίδια ώρα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την παράδοση του usb με τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου να διαπιστωθεί με επιστημονικό τρόπο ο χρόνος και ο τρόπος αλλοίωσης των στοιχείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα