Στα χέρια των ελληνικών αρχών το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα

Του Παναγιώτη Στάθη

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος συνελήφθησαν μετά την άφιξή τους από το Λονδίνο ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται για τα επισφαλή - κατά τις αρχές- δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπόθεση για την οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για σημαντικά πρόσωπα της επιχειρηματικής και τραπεζικής αφρόκρεμας. Μεταξύ

αυτών ο πρώην διοικητής του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης και ο επιχειρηματίας Δημ. Κοντομηνάς.

Το ζευγάρι, η έκδοση του οποίου αποφασίστηκε από δικαστήριο του Λονδίνου, αφού μετά τα εντάλματα οι δυο κατηγορούμενοι εξαφανίστηκαν και εκδόθηκαν σε βάρος τους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, κρατούνται στην υποδιεύθυνση Μεταγωγών της αστυνομίας και αύριο θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Εκδόσεων και ακολούθως στον ανακριτή διαφθοράς κ. Ανδρεάδη, που διερευνά την δικογραφία, προκειμένου να αποφασιστεί μετά τις απολογίες τους αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Η εταιρία του Κ. Γριβέα, C&C, είναι η εταιρεία που σύμφωνα με την κατηγορία που απήγγειλε η επίκουρη Εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου έλαβε δάνειο-μαμούθ από το ΤΤ, ύψους 18 εκατ. ευρώ, λίγο πριν χρεοκοπήσει. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα Παπανδρέου στις 15/12/09 αποφασίσθηκε η εξαγορά τριών εταιρειών με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και τις επωνυμίες: GRIVEAS VATSIKA HOLDINGS, GRIVEAS VATSIKA STRATEGIC INVESTORS και GRIVEAS VATSIKA STOCK OPTIONS. Σύμφωνα με την κατηγορία τα λεφτά τα οποία δανείστηκε η C&C για κάποια υποτιθέμενη επιχειρηματική δράση πέρασαν από τα ταμεία της εταιρείας του ζεύγους Γριβέα στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω τριών offshore που έστησαν στην Κύπρο.

Πλέον οι κατηγορούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πουν την δική τους εκδοχή της ιστορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα