Νέα παρέμβαση Σουλτς

«Ανεύθυνη» χαρακτηρίζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μη θέλει να εργαστεί με τους πιστωτές, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πλέον να εργαστεί υπό τις παρούσες συνθήκες με τους πιστωτές, το βρίσκω ανεύθυνο», δήλωσε ο κ. Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς επισημαίνει ακόμη ότι η συνεργασία με την τρόικα ούτως ή άλλως εκπνέει
στο τέλος Φεβρουαρίου. «Για νέες μορφές πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση και αυτό γίνεται μόνο μέσω της συναίνεσης και όχι μέσω της πρόκλησης» τονίζει σε απόσπασμα συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα.

Ακόμη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτει το ενδεχόμενο διοργάνωσης διεθνούς διάσκεψης για το χρέος εξηγώντας ότι για κάτι τέτοιο «μπορεί κανείς να μιλήσει μόνο εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της» και προσθέτει: «Πρέπει να φέρουν εις πέρας τα συμφωνηθέντα βήματα, πριν μιλήσουμε για νέα».

Ερωτηθείς σχετικά με την εντύπωση που αποκόμισε από τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, ο κ. Σουλτς δηλώνει: «Επέστρεψα από την Αθήνα με την εντύπωση ότι μπορούμε να μιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, και ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα συμβιβασμό, ωστόσο δεν υπάρχει εγγύηση για αυτό», είπε και πρόθεσε ότι «η κατάσταση είναι εύθραυστη, άλλα όχι απελπιστική».

Keywords
Τυχαία Θέματα