Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τα τελευταία δραματικά λεπτά της μοιραίας πτήσης του Airbus της Germanwings. Μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι από την ανάλυση των δεδομένων του "μαύρου" κουτιού του αεροσκάφους προκύπτει ότι ο κυβερνήτης βγήκε για λίγο έξω από το πιλοτήριο και δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει,
Γάλλοι ειδικοί εκτιμούν ότι είτε ο συγκυβερνήτης ήθελε να αυτοκτονήσεις ή αρρώστησε ξαφνικά, προκρίνοντας το πρώτο σενάριο, καθώς εάν ήταν απλώς άρρωστος δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στους προσεκτικούς χειρισμούς που απαιτούνταν για να αρχίσει το Airbus την καθοδική του πορεία.

Σημειώνεται ότι, όπως αποκάλυψαν πρώτα οι New York Times, οι ήχοι που έχει καταγράψει το μαύρο κουτί του αεροπλάνου είναι οι εξής: Στην αρχή μια "αρκετά" χαλαρή συνομιλία μεταξύ των πιλότων, όπως χαρακτηρίζεται. Μετά το ένα κάθισμα πηγαίνει προς τα πίσω, η πόρτα ανοίγει και μετά να κλείνει.

Ακολούθως ο πιλότος που έχει βγει έξω, χτυπά την πόρτα και αφού αυτή δεν ανοίγει, προσπαθεί με μεγαλύτερη δύναμη να την ανοίξει και μετά να τη σπάσει. Το τραγικότερο όλων είναι ότι στη συνέχεια ακούγεται το σήμα κινδύνου ότι το αεροσκάφος πλησιάζει προς το έδαφος. Στο μεταξύ, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα τα ονόματα των πιλότων, ούτε έχει αναφερθεί στην καταγωγή τους.

Τα μόνα γνωστά στοιχεία για αυτούς είναι ότι ο κυβερνήτης (που κλειδώθηκε απέξω) ήταν εξαιρετικά έμπειρος με πάνω από 6.000 ώρες πτήσεις και τουλάχιστον 10 χρόνια στην Lufthansa και την Germanwings και ότι ο συγκυβερνήτης είχε προσληφθεί στην τελευταία το 2013 και ότι είχε στο ενεργητικό του μόνο 630 πτήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα