Σλοβενικό σε τρόικα

Η Σλοβενία δεν είναι η επόμενη υποψήφια χώρα της ευρωζώνης για τη λήψη πακέτου διάσωσης, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ούρος Τσάφερ, υπογραμμίζοντας πως προτιμά να επικεντρώσει την προσοχή του στην υλοποίηση του προγράμματος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, παρά στην "υστερία" σε σχέση με το αν η Σλοβενία ακολουθήσει τη "λύση" της διεθνούς βοήθειας, όπως η Κύπρος.

Σε

συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων STA, ο κ. Τσάφερ ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα του ιδίου και της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, η στήριξη των επιχειρήσεων και η δημιουργία δομών που θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

"Προς το παρόν, ακούμε διάφορες γνώμες και θεωρίες για τη Σλοβενία" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι το Πρόγραμμα Σταθερότητας που προετοιμάζει η Σλοβενία για να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος Απριλίου. Το πρόγραμμα θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μήνυμα προς τους επενδυτές, τόνισε.

Βασικές προτεραιότητες του Προγράμματος είναι η αναδιάρθρωση των τραπεζών και των εταιρειών, σημείωσε και χαρακτήρισε την αποκαλούμενη "κακή τράπεζα" (θα αναλάβει τα επισφαλή δάνεια των τραπεζών) ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα