Σλοβενία: στις Βρυξέλλες ο Παχόρ

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτζ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον.

Είναι το πρώτο ταξίδι του κ. Παχόρ

από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων και στο επίκεντρο των συνομιλιών με τους αξιωματούχους της ΕΕ θα βρεθούν η οικονομική κρίση, η διεύρυνση της ΕΕ και τα δυτικά Βαλκάνια.

Στις Βρυξέλλες, ο κ. Παχόρ θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος τον στήριξε στις προεδρικές εκλογές.

"Στόχος της επίσκεψης είναι πρώτα απ' όλα η εδραίωση επαφών με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και πολιτικού διαλόγου για το μέλλον της ΕΕ καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για τις διεθνείς πολιτικές υποθέσεις" σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου.

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας θα παρουσιάσει στους αξιωματούχους της ΕΕ τη θέση της χώρας του για την ενίσχυση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και το σύμφωνο για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα