«Σκληρό πόκερ» για τα εργασιακά

Νέα συνάντηση θα έχει σήμερα το πρωί η τρόικα με τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ενώ μετά τις 4 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό αναπληρωτή, Χρήστο Σταϊκούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες
στα εργασιακά και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στα θέματα των αποζημιώσεων, στις τριετίες και στα επιδόματα. Μάλιστα ειδικά για τις αποζημιώσεις το έγγραφο της τρόικας προβλέπει ακόμη και αναδρομική μείωση για όσους έχουν απολυθεί αλλά δεν έχουν εξοφληθεί από τον εργοδότη τους. Πάντως οι δανειστές ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικοί στη θέσπιση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων.
Ο υπουργός Εργασίας, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, ενώ διεκόπη και η σύσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών καθώς η τρόικα επιμένει στο θέμα απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο από οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται μέσα στο 2012 και η κυβέρνηση εμμένει σε ένα ευρύ φάσμα διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων. 
Keywords
Τυχαία Θέματα