Σκληρή αντιπαράθεση ενόψει εκλογών

Προεκλογική τακτική προσέγγισης των αναποφάσιστων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, 12 ημέρες πριν από τις κάλπες, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να συμπιέζονται τα υπόλοιπα κόμματα. Η προεκλογική αντιπαράθεση κορυφώνεται, με τον Αντώνη Σαμαρά να ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης και τον Αλέξη Τσίπρα να προβάλει την ανάγκη αυτοδυναμίας εν όψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και να απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΙΔΗΣΟ.Σκληραίνει την κριτική ο πρωθυπουργός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στα Ιωάννινα, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η Ευρώπη συγκλονισμένη από τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία ξανασκέπτεται τα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τη μύγα μες το γάλα κάποιοι θέλουν - είπε- να ανοίξουν τα σύνορα και να χορηγούν ιθαγένειες στον κάθε παράνομο αντί να ελέγχουν”.

Αναφερόμενος στην οικονομία σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει σχέδιο και πρόγραμμα, ενώ τα στελέχη της πέφτουν από τη μία γκάφα στην άλλη, λένε ότι δεν θα πληρώσουν τόκους, δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό οδηγεί σε άμεση χρεοκοπία.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή για τον τόπο. Ο λαός θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να επιλέξει ένα δρόμο διεκδίκησης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του STAR. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αλλά και το Ποτάμι.

Η Δημοκρατική Παράταξη καταγγέλλει απερίφραστα και τον εκφοβισμό και τον εφησυχασμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Υποστήριξε ότι πρέπει να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Eπίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε από τη Λαμία, ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς «μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά εφάρμοσε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «θέλει τώρα να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές». Να μην πιστεύουν τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κάλεσε του πολίτες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Καλαμάτα γιατί όπως ανέφερε, άλλα λέει προεκλογικά κι άλλα κάνει μετεκλογικά.

Εξηγήσεις, με γραπτή του ανακοίνωση, δίνει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σχετικά με το σάλο που ξέσπασε έπειτα από δηλώσεις του στις οποίες υποστήριξε ότι ο κ. Κουβέλης «πληρώθηκε καλά».
Αναφέρει ότι το βίντεο είναι προϊόν υποκλοπής και υποστηρίζει πως εννοούσε ότι «ο Φώτης Κουβέλης πήρε την πληρωμή του από τον ΣΥΡΙΖΑ που, αφού τον έβαλαν μαζί με τον κ. Καμένο να σύρει την χώρα σε εκλογές μετά τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων».

Πρώτη φορά υπάρχει αυτό το μείζον ζήτημα στην Ευρώπη επειδή έχουμε εκλογές σε μια χώρα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν θα τηρήσει τις διεθνείς συβάσεις που έχουμε υπογράψει. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει αυτή η ανησυχία να παραμένει στον αέρα και αυτό συμβαίνει γιατί πολλά στελέχη του το πιστεύουν, λένε "δεν πληρώνω", τόνισε στον Αθήνα 984 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 19.00 το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Αγρίνιο.


Σε Καβάλα, Δράμα και Ροδόπη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 6.30 η ομιλία του στην Κομοτηνή.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στις 6.30 στη Χαλκίδα.


Σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά θα μιλήσει στις 8.00 το βράδυ ο Σταύρος Θεοδωράκης.


Στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Ελλάδα θα μπορούσε από ατύχημα να βρεθεί εκτός ευρώ, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη στο Bloomberg. Όπως είπε, «η ευθύνη αλλάζει όποιον διοικεί τη χώρα και υποθέτω ότι η λογική τελικά θα επικρατήσει. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο".


Οι φόβοι των αγορών ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα χαλαρώνουν, αναφέρει το Associated Press, τονίζοντας πως οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και λιγότερο για τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα