«Σκέψου αλλιώς»

Δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας διοργανώνουν αύριο από τις 12.00 έως τις 14.00 στην πλατεία Συντάγματος ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους.

Στη δράση θα παραστεί ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση με την αναπηρία και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι με αναπηρία, ώστε να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή
τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή.

Με στόχο να δούμε «αλλιώς» τους χώρους γύρω μας και να τους βιώσουμε όπως τους βιώνουν τα άτομα με κινητική και αισθητηριακή αναπηρία διοργανώνονται :

-Δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής αναπηρίας

Άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο και προσπαθούν να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης τους. Η δράση υλοποιείται υπό την καθοδήγηση στελεχών και συνεργατών του Σ.Κ.Ε.Π., με κινητική αναπηρία.

- Δράση βιωματικής προσομοίωσης αισθητηριακής αναπηρίας

Οι συμμετέχοντες βιώνουν τον τρόπο αντίληψης των ατόμων με προβλήματα όρασης σε διάφορες δραστηριότητες όπως κίνηση στο χώρο με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, τεχνικές συνοδείας κλπ. Η δράση υλοποιείται με εκπαιδευτές κινητικότητας & προσανατολισμού για άτομα με προβλήματα όρασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα