Σήμερα στα Αισχύλεια

Την παράσταση «Violet Louise του Λούις Κάρολ, συγγραφέα της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων», προς τις ανήλικες φίλες του, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν απόψε όσοι βρεθούν στην Ελευσίνα.

Η Βάιολετ Λουίζ είναι η ηθοποιός Λουίζα Κωστούλα. Τη σεζόν 2012-2013 παρουσίασε τη συγκεκριμένη performance στο Θέατρο Θησείον.

Το συγκεκριμένο project

σε πρώτο επίπεδο φέρει επί σκηνής αντιμέτωπους δύο performer( ο ένας είναι μουσικός- ηχητικός performer, o οποίος βρίσκεται και αυτός στη σκηνή) με μια σύγχρονη ηχητική εγκατάσταση και παρακολουθεί τις αμφίπλευρες μεταμορφώσεις που αυτή η συνάντηση προκαλεί.

Το οπτικό υλικό, δηλαδή οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Κάρολ, προβάλλονται με τη μορφή διαφανειών από έναν παλαιού τύπου προτζέκτορα σε μία επιφάνεια τοίχου. Τοποθετώντας και άλλου τύπου υλικά πάνω στις φωτογραφίες, δημιουργούνται συνθέσεις εικόνων, ανάλογες με τη γενικότερη ηχητική σύνθεση

Σε δεύτερο επίπεδο παρακολουθεί τρεις παράλληλες (ήχος-οπτικά υλικά-performance) συνθετικές ενότητες που «ρέουν-εξελισονται» στον πραγματικό χρόνο-(Real time) της παράστασης .

Και τα δύο παραπάνω επίπεδα στοχεύουν στο να δημιουργήσουν μια νέα (και μοναδική) περιβάλλουσα πραγματικότητα που αφορά μόνο την συγκεκριμένη διαδικασία του δρώμενου.

Η δημιουργική χρήση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την ψυχοακουστική εμπειρεία αποτελούν βασικά δομικά στοιχεία της παράστασης.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Μουσική Σύνθεση - Ερμηνεία: Violet Louise
Κίνηση: Pauline Huguet
Ηχητικός Σχεδιασμός : Studio19- Άρης Παυλίδης

Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας

Keywords
Τυχαία Θέματα