«Κλειδώνει» η τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Ακόμη και σήμερα πιθανότατα να κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες του υπ οικονομικών, η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε, έως, και 100 δόσεις. Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης προανήγγειλαν μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Γκίκας Χαρδούβελης. Αισιόδοξος για την έκβαση
της αξιολόγησης, εμφανίστηκε ο κ. Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να τινάξει τα πράγματα στον αέρα. Προέβλεψε ότι όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.

Στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται διάταξη για τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια. Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε συζήτηση για θέματα της δημόσιας διοίκησης, κάτι που θα συζητηθεί σε άλλη συνάντηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού και ομαδικών απολύσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα