Ξεκίνησε η ψηφοφορία

Με φόντο το βαρύ κλίμα στη συγκυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την σχετική τροπολογία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτή για το νόμο σχετικά με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια την οποία

ζήτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δέχομαι ότι υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων και υπουργείου οικονομικών ωστόσο πρέπει να μείνουμε στο ότι η ρύθμιση είναι ευνοϊκή στην ουσία της για τους πολίτες, τόνισε στον Αθήνα 984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σωστά διορθώθηκε η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αφήνει εκτός τις βεβαιωμένες οφειλές, τόνισε επίσης στο σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος. Πρόσθεσε πως έχουν ευθύνη το υπουργείο οικονομικών και το γενικό λογιστήριο του κράτους που πρέπει να εξετάζουν τις επιπτώσεις των διατάξεων στον προϋπολογισμό.

Ξεφτιλιζόμαστε στον κόσμο με τους χειρισμούς στον ΕΝΦΙΑ. Φάουλ όπως αυτό δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου αλλά και την εικόνα της κυβέρνησης που δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει έλλειψη σχεδίου, δήλωσε στα parapolitika fm η Ντόρα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής οι επιχειρηματίες με κόκκινα δάνεια, για να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει πρώτα να ρυθμίζουν τις οφειλές τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των 100 δόσεων αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ σήμερα άνοιξε η εφαρμογή για την διόρθωση του εντύπου Ε9 ώστε στη συνέχεια να προσαρμοστεί το ύψος του ΕΝΦΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα