Σφοδρές συγκρούσεις στη Συρία

Συγκρούσεις σημειώνονται στη Συρία όπου ο στρατός προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο πόλεων, οι οποίες αποτελούν προπύργια των ανταρτών, παρά την υπόσχεση του καθεστώτος, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, να αποσύρει τα στρατεύματά του από τις πόλεις ως τις 10/4.

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Ινχέλ της επαρχίας Ντεράα στη νότια Συρία, σημειώθηκαν συγκρούσεις τα ξημερώματα ανάμεσα στο στρατό και

λιποτάκτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικά φυλάκια.

Στην ίδια επαρχία, δεκάδες λεωφορεία που μετέφεραν στρατιώτες, εισήλθαν στην πόλη Ντάελ οι κάτοικοι της οποίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φοβούνται κύμα συλλήψεων.

«Η κατάσταση στη Ντάελ είναι τεταμένη από χθες. Έκαψαν 14 σπίτια, προέβησαν σε συλλήψεις και σήμερα έστειλαν ενισχύσεις», δήλωσε κάτοικος της πόλης

Στο Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, «βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και λιποτάκτες στην είσοδο του χωριού Λαφτάναζ. Δύο άμαχοι και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν και σπίτια πυρπολήθηκαν από στρατιώτες», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανάλογες συγκρούσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην πόλη Ντούμα κοντά στη Δαμασκό.

Στο Ζαμπάντανι, δεκάδες λεωφορεία εισήλθαν στην πόλη (47χλμ βορειοδυτικά της Δαμασκού) μεταφέροντας στρατιώτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλήψεις.

Στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ένοπλοι επιτέθηκαν στο σπίτι του διευθυντή κατασκευαστικής εταιρείας, στη συνοικία Σάχμπα αλ-Τζαντίντα, σκοτώνοντας δυο φρουρούς του.

Στην ίδια τη Δαμασκό, ακτιβιστές απέκοψαν χθες το βράδυ με φλεγόμενα ελαστικά την κεντρική λεωφόρο Μάζε που οδηγεί στην πλατεία των Ομεϊάδων, ανακοίνωσαν οι τις Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα