Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη Χρυσή Αυγή

Πολύ κοντά στην στοιχειοθέτηση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη Χρυσή Αυγή, βρίσκεται η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς η έρευνα της αγγίζει όλο και περισσότερο βουλευτές της οργάνωσης. Την ίδια ώρα οι δικηγόροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα συναντήθηκαν με υψηλόβαθμους δικαστικούς, χαρακτήρισαν προσχεδιασμένο το έγκλημα και άφησαν να εννοηθεί οτι υπήρξαν παραλείψεις στην προανάκριση. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Δικαιοσύνης

έθεσε σε διαθεσιμότητα εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος κατά τη διάρκεια της φονικής επίθεσης στο Κερατσίνι- σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού-τους πλησίασε, υποστηρίζοντας οτι ήταν συνάδελφος και τους καθησύχασε οτι τα πράγματα στον τόπο του συμβάντος είχαν ηρεμήσει.

Στενή συγγενική σχέση με βουλευτή της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είχε ο υπεύθυνος αξιωματικός για την παρακολούθηση της δράσης της Χρυσής Αυγής, ο οποίος το μεσημέρι αποπέμφθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Ακόμη μια σύλληψη υπεύθυνου τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής,αυτή τη φορά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.Πρόκειται για έναν 38χρονο στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 φυσίγγια πυροβόλου όπλου των εννέα χιλιοστών και 26 κάλυκες. Ο 38χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Κανένα εν ενεργεία στέλεχος των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν εμπλέκεται ή συμμετέχει σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το πόρισμα που παρέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία, την ίδια ώρα που την υπηρετεί η Χρυσή Αυγή, κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου.

"Όλες οι δυνάμεις που προέβλεπαν την καταστροφή, προσπαθούν τώρα να φέρουν την καταστροφή , επειδή οι προσδοκίες τους διαψεύδονται. Αλλά η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή, ούτε από κανέναν», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της ανέφερε πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι η απάντηση στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλώθηκε σε ένα παραλήρημα, για να επιβεβαιωθεί ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιμένουν στην ανιστόρητη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του κ. Κεδίκογλου ο οποίος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την πολιτική ανωμαλία, την ίδια ώρα που την υπηρετεί η Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα