Σφαίρες στο Λευκό Οίκο

Μία σφαίρα βρέθηκε σφηνωμένη σε θωρακισμένο παράθυρο του Λευκού Οίκου και ένα ακόμη βλήμα εντοπίστηκε κοντά στην κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ! Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία της αστυνομίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα μέσα ενημέρωσης.

Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ βρίσκονταν στο Σαν Ντιέγκο όταν πιστεύεται ότι έπεσε ο πυροβολισμός, την προηγούμενη Παρασκευή. Το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Η υπηρεσία ασφαλείας του αμερικανού προέδρου (Secret Service) έχει

ξεκινήσει από την Παρασκευή έρευνα, αφού το βράδυ ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μία περιοχή κοντά στον Λευκό Οίκο.

"Στις 11 Νοεμβρίου 2011ν περίπου στις 21:00ν η αστυνομία των εθνικών πάρκων και οι αστυνομικοί της Secret Service τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί", δήλωσε ο Έντουιν Ντόνοβαν, εκπρόσωπος της Secret Service.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σημείο απ' όπου ακούστηκαν οι πυροβολισμοί βρίσκεται περίπου 600 με 700 μέτρα νότια του Λευκού Οίκου.

Όμως μόλις σήμερα το πρωί "εντοπίστηκαν οι ζημιές σε ένα εξωτερικό παράθυρο του Λευκού Οίκου. Μία σφαίρα σταμάτησε στο θωρακισμένο τζάμι του εξωτερικού παραθύρου", υπογράμμισε ο Ντόνοβαν.

Εξάλλου, "μία ακόμη σφαίρα βρέθηκε έξω από τον Λευκό Οίκο. Αυτές οι ζημιές δεν έχουν συνδεθεί επισήμως με το συμβάν της Παρασκευής, ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου", πρόσθεσε.

Την Παρασκευή η αστυνομία εντόπισε ένα άδειο αυτοκίνητο επτά οικοδομικά τετράγωνα από το σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν και "οι ενδείξεις που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο οδήγησαν την αστυνομία των πάρκων να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός υπόπτου, το όνομα του οποίου είναι Όσκαρ Ορτέγα-Ερνάντες", 21 ετών, επεσήμανε ο Ντόνοβαν.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ντόνοβαν δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, το διαμέτρημα της σφαίρας, ούτε καν για το παράθυρο που χτυπήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα