Σερβια: ταξιδιωτική οδηγία για τα Σκόπια

Το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει σύσταση στους Σέρβους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια μέσω Ειδομένης και Γευγελής, στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σερβικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως οι Σέρβοι πολίτες που ταξιδεύουν μέσω της ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι
προσεκτικοί και να μην δέχονται να μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους ανθρώπους που κάνουν ωτοστόπ, καθώς αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως "διακίνηση μεταναστών", σύμφωνα με τους νόμους της ΠΓΔΜ και αποτελεί αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Χθες, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με την Ελλάδα και τη Σερβία, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, αλλά το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το σερβικό ΥΠΕΞ, δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στο κύριο οδικό δίκτυο στην ΠΓΔΜ ή στις συνοριακές διαβάσεις, πέραν της ενισχυμένης παρουσίας του στρατού και της αστυνομίας.

Οι Σέρβοι πολίτες μπορούν, επίσης, για περισσότερες πληροφορίες ή παροχή βοήθειας να απευθύνονται στην πρεσβεία της Σερβίας στα Σκόπια ή στο σερβικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Αναζητήσεις
προβληματα στα συνορα σκοπια οδικο δυκτιο
Τυχαία Θέματα