Σερβία: «Ρεαλιστική» νέα συμφωνία με την ΠΤ

Ρεαλιστικό και βιώσιμο χαρακτήρισε το "σενάριο" μιας νέας συμφωνίας της Σερβίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της βαλκανικής αυτής χώρας Μλάτζαν Ντίνκιτς.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, προϋπολογισμού και ελέγχου δημόσιων δαπανών, ο κ. Ντίνκιτς ανακοίνωσε την πιθανότητα μιας οικονομικής συμφωνίας με την Παγκόσμια Τράπεζα, με την οποία, όπως είπε, ο κρατικός

προϋπολογισμός θα χρηματοδοτηθεί μέσω της στήριξης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις συνομιλίες της Σερβίας με το ΔΝΤ υπογράμμισε πως, η χώρα είναι έτοιμη να συνεχίσει αυτή τη διαδικασία με τον διεθνή οργανισμό, όμως, όπως είπε, δεν βρίσκει "πεδίο" εφαρμογής ένα σενάριο επίτευξης συμφωνίας με το ΔΝΤ φέτος.

"Είναι πιο ρεαλιστικό για εμάς να κάνουμε ένα πρόγραμμα με την Παγκόσμια Τράπεζα" ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι, το ΔΝΤ στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν, όμως εκτιμά πως οι μισθοί και οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν.

Ο κ. Ντίνκιτς σημείωσε ότι, τις επόμενες εβδομάδες θα συνεχιστούν οι συνομιλίες αξιωματούχων της κυβέρνησης και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα