Σερβία-Κροατία-Σλοβενία: Συμμετοχή της στους διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων

Την από κοινού συμμετοχή της Σερβίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας στους διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού αποφάσισαν οι υπουργοί Υγείας των τριών χωρών.Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ, ο οποίος συμμετείχε σε περιφερειακό Φόρουμ για το διαβήτη στο Ζάγκρεμπ, δήλωσε στην εφημερίδα "Ντάνας"

του Βελιγραδίου ότι με τους ομολόγους του της Σλοβενίας, Μιλόικα Κόλαρ - Τσέλαρτς και της Κροατίας, Σίνισα Βάργκα συμφωνήθηκε εναρμόνιση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης για πολλούς λόγους.

«Ένας από τους λόγους είναι η από κοινού παρουσία στους διαγωνισμούς για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού. Με την αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων θα εξασφαλίζουμε καλύτερη τιμή. Έτσι θα διευρύνουμε την αγορά και θα έχουμε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων στον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που είναι ευνοϊκό για τις τρεις χώρες» εξήγησε ο κ. Λόντσαρ, τονίζοντας ότι η προμήθεια ιατρικού υλικού και φαρμάκων ήταν έως τώρα πηγή διαφθοράς.

Σύντομα θα αρχίσει πιλοτικό πρόγραμμα για την προμήθεια φαρμάκων για να διαπιστωθεί το ύψος των πόρων που θα εξοικονομήσουν οι τρεις χώρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα