Σέριφος, το νησί των αντιθέσεων

H Σέριφος είναι το νησί των έντονων αντιθέσεων με το ενεργό δυνατό μαγνητικό πεδίο και ίσως η ιδανική πρόταση τόσο για ήρεμες διακοπές, όσο και για ξέφρενη νυχτερινή ζωή. Οι απάνεμες παραλίες με τις χρυσές αμμουδιές, οι απόκρημνοι βράχοι, τα αλμυρίκια σχεδόν πάνω στο κύμα, τα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά και τα κάτασπρα χωριουδάκια συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό στην καρδιά των Κυκλάδων.

Η Σέριφος με έκταση μόλις 75 τετραγωνικά χλμ,
έχει περισσότερες από 70 παραλίες με μήκος πάνω από 10 χλμ. Γνωστότερες από αυτές είναι τα Λιβαδάκια, το Καλό Αμπέλι, το Μεγάλο Λιβάδι, ο Πλατύς Γιαλός, η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Σώστης και ο Άγιος Ιωάννης.

Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια της Χώρας με τα γραφικά κυκλαδίτικα σπίτια, τα πολύχρωμα παραθυρόφυλλα και τις ασβεστωμένες αυλές και καταλήξτε στο λόφο με τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου, που καταστράφηκε από πειρατές.

Επισκεφθείτε στο Μεγάλο Λιβάδι, το Μεταλλευτικό Μουσείο του νησιού, το νεοκλασικό κτίριο όπου στεγαζόταν κάποτε το Διοικητήριο της εταιρείας των μεταλλείων «Σέριφος - Σπηλιαλέζα» εκεί όπου στα 1916 ξέσπασε μεγάλη απεργία με 8 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Στη Σέριφο της ιστορίας και της μυθολογίας η πτώση της τουριστικής κίνησης ξεπερνά ακόμη και το 85% όπως μας εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, κ. Μάρθα Καμπάνη.

O,τι κι αν ζητάτε στις διακοπές σας, ηρεμία ή διασκέδαση, στη Σέριφο θα το βρείτε. Αφήνοντας πίσω σας το λιμάνι του νησιού αφεθείτε στη φαντασία σας και ίσως ακούσετε τον απόηχο από τη στιγμή που ο Οδυσσέας έφυγε από το νησί έχοντας τυφλώσει τον Πολύφημο. Εξάλλου, ανοικτά από τον όρμο του Κουταλά, ακόμη υπάρχει ο τεράστιος βράχος, που πέταξε ο Κύκλωπας για να βυθίσει το σκάφος του Οδυσσέα...
Keywords
Αναζητήσεις
σεριφος νυχτερινη ζωη, σεριφος νυχτερινη διασκεδαση
Τυχαία Θέματα