Σειρά έχει η Ιταλία

Δεύτερη βραδιά για το «Athens World Music Festival PIIGS», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με τιμώμενη χώρα απόψε την Ιταλία.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 9 το βράδυ με τους Εncardia και συνεχίζεται με το ιστορικό συγκρότημα Nuova Compagnia di Canto Popolare.

Το μέλος των Εncardia Κώστας Κωνσταντάτος, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα
9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου δήλωσε πως «το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο όλων των προσπαθειών που γίνονται προκειμένου να μην σταματήσουμε να υπάρχουμε και να κάνουμε πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι γίνονται θυσίες από όλους. Το μήνυμα είναι ότι "είμαστε και θα είμαστε εδώ, ό,τι και να γίνει». Σύμφωνα με τον ίδιο, «στο «P.I.I.G.S.» εκπροσωπούνται μουσικές από τις χώρες αυτές, οι οποίες μουσικές είναι λαϊκές, δηλαδή μουσικές του λαού, η φωνή του οποίου δεν μπορεί να σταματήσει να εκφράζει τα συναισθήματα, τους αγώνες τους έρωτές του. Επομένως νομίζω ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τίποτα μακροπρόθεσμα. Μας χαροποιεί δε, ιδιαίτερα το γεγονός ότι θα βρεθούμε κοντά σε αυτό το ιστορικό συγκρότημα τους Nuova Compagnia di Canto Popolare, που μας έχει εμπνεύσει πάρα πολύ με τη μουσική και τα τραγούδια του. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν εμείς τη βραδιά, θα παραλάβουν εκείνοι τη σκυτάλη και ίσως παίξουμε μαζί δύο- τρία τραγούδια, προκειμένου να υλοποιήσουμε και αυτό που λέμε πολιτιστική γέφυρα».
Keywords
Τυχαία Θέματα