Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται στη Βουλή η συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Πολιτική και κοινωνική συναίνεση για τα αυτονόητα, ειδικότερα τώρα που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα βρίσκονται σε σημείο καμπής, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, υποστηρίζοντας ότι όσο μειώνεται η αβεβαιότητα τόσο οι επιχειρηματίες θα είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν
το ρίσκο μιας επένδυσης. Το θέμα του χρηματισμού βουλευτών και την απόπειρα οργανωμένων συμφερόντων να ελέγξουν την πολιτική ζωή του τόπου επανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Α. Παπαρήγα: Δεν θα ψηφίσουμε για ΠτΔ

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξαπέλυσε η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χύνουν δάκρυα για τις θυσίες πουέχει υποστεί ο λαός, πουθενά όμως δεν κάνουν λόγο για ανάκτηση των απωλειών.

Ο κ. Τσίπρας σε ρόλο «γητευτή των λιονταριών» υπόσχεται σκληρή διαπραγμάτευση στο εξωτερικό και επιδίδεται σε πλύση εγκεφάλου στο εσωτερικό, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότιτυχόν εκλογική του επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι προϊόν αγώνων, αλλά προϊόν κατάπτωσης του λαϊκού κινήματος από το 2012 και μετά.

Αναφερόμενηστα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ανέφερε ότι το ΚΚΕ για δικούς του λόγους, δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά όπως επισήμανε τα κομμουνιστικό κόμμα τις εκλογές ούτε τις φοβάται, ούτε τις απεύχεται.

Κουβέλης: Αδήριτη ανάγκη η εθνική συνεννόηση

Αδήριτη ανάγκη και επιβεβλημένη πολιτική συμπεριφορά ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση χαρακτήρισε την συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, όπως είναι το χρέος και οι εθνικές μας υποθέσεις, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επισημαίνοντας ότι οι εκλογές δεν είναι το κακό, ο Φώτης Κουβέλης, τόνισε πως το κόμμα του επιμένει σε έναν κοινό πολιτικό τόπο που θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές ικανότητες της χώρας για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η διεκδίκηση της λύσης πρέπει να γίνει με την μέγιστη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας και τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υποστήριξε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, καθιστώντας σαφές ότι δεν προκρίνει μονομερείς ενέργειες. "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα και οι πολίτες της, η Ιφιγένεια της ευρωζώνης που τιμωρείται προς παραδειγματισμό των υπολοίπων" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ από Καπερνάρο

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου, καθώς χαρακτήρισε αισχρό και άθλιο να σπιλώνει υπολήψεις μιλώντας για αποστασία. «Αλήθεια τι συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές που συναντήθηκε; Μήπως για αστρολογία ή μετεωρολογία; Μήπως οι του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά οι αποστάτες του Συντάγματος»; διερωτήθηκε με ειρωνική διάθεση ο κ. Καπερνάρος.

Ι. Κουράκος: Μη σοβαρές και επικίνδυνες οι καταγγελίες για χρηματισμό

Επικίνδυνες για τη χώρα χαρακτήρισε τις καταγγελίες (περί αποστασίας και χρηματισμού) και ο Ανεξάρτητος Γιάννης Κουράκος, διερωτώμενος με τη σειρά του εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξελιχθεί σε πλυντήριο για όσους βουλευτές έχουν ψηφίσει τα μνημόνια.

O κ. Kουράκος τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού που θα θα διαπραγματευτεί το χρέος και τα εθνικά θέματα, χαρακτηρίζοντας εθνικά ανεύθυνη την στάση των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα