Σε τρεις δόσεις τα 8,3 δισ. ευρώ

Σε τρεις δόσεις θα δοθεί στην Ελλάδα, το ποσό ύψους 8,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους δανειστές, όπως ανακοίνωσε από την Αθήνα, ο πρόεδρος του Eurogroup, μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι η πρώτη υποδόση των 6,3 δισ. θα δοθεί στο τέλος Απριλίου, ενώ Ιούνιο και Ιούλιο θα δοθεί από 1 δις, οι οποίες πάντως θα συνοδεύονται

από 6 προαπαιτούμενα. Τον Μάιο αναμένεται να χορηγηθούν και τα 3,2 δισεκατομμύρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί νέα βοήθεια, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρέπεμψαν στο φθινόπωρο για τις σχετικές αποφάσεις. Για σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα θα επανέλθει στις αγορές, ενώ μηνύματα στήριξης έστειλαν Ντράγκι και Ρέγκλινγκ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα έχει συναντήσεις στις 6,15 το απόγευμα με τον επικεφαλής του Eurogroup και στις 7,30 με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ στις 8 θα απευθύνει χαιρετισμό στο δείπνο του Ecofin στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μίας από τις ταχύτερες επανόδους που έχουν καταγραφεί ποτέ για χώρες που έχουν χρεοκοπήσει, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

«Προκαλώντας έκπληξη στους καταστροφολόγους, οι οποίοι μόλις πριν από δύο χρόνια θεωρούσαν ότι το χρέος της ήταν τόσο μεγάλο ώστε μόνο η επιστροφή της σε μία υποτιμημένη δραχμή θα έσωζε τη χώρα από δεκαετίες καταστροφής, η Ελλάδα εξετάζει τώρα την πώληση πενταετών ομολόγων στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών», τονίζει το Reuters.

Απαγορεύονται σήμερα και αύριο συγκεντρώσεις και πορείες

Απαγορεύονται σήμερα και αύριο, λόγω Eurogroup και Ecofin, οι συγκεντρώσεις και πορείες στην ευρύτερη περιοχή του Ζαππείου, του Συντάγματος και της Ακρόπολης.

Συλλαλητήριο «καταγγελίας της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Αθηνών, ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «ν' απαντήσουν στον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και στην απόπειρα τρομοκράτησης με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση» στην Ομόνοια, στις 7 το απόγευμα, ενώ συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στα Προπύλαια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό

Κλειστοί θα είναι το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων στο Ζάππειο.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει από τις 17.30 και ο σταθμός στην Ακρόπολη από τις 18.30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις. Οι σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα