Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Ιράκ-Τουρκίας

Καταδικάζει η ιρακινή κυβέρνηση τις επιθέσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, χαρακτηρίζοντάς τις "επικίνδυνη κλιμάκωση και επίθεση στην εθνική κυριαρχία του Ιράκ".
Παράλληλα, η Βαγδάτη καλεί την Τουρκία να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση και να επιδιώξει την εξεύρεση λύσης ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει επιθέσεις εναντίον της που να προέρχονται από ιρακινό έδαφος.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που εξαπέλυσαν σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον στρατοπέδων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο Ιράκ και εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών

του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της νύχτας ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ.

Χθες, πάντως,ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους.

Χθες, πάντως, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους.

πηγή:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα