Σε μαραθώνιο και η κυβέρνηση

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 8 Δεκεμβρίου για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα που επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα, ώστε μέσα στο Δεκέμβριο να επιτευχθεί συμφωνία για τη μετά μνημόνιο εποχή.

Ο χρόνος πιέζει και εκείνους και εμάς για συμφωνία» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών. Δεδομένη θεωρείται η δημιουργία προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά τη λήξη του τρέχοντος

προγράμματος, με ενισχυμένες προϋποθέσεις και παρακολούθηση. Οι Ευρωπαίοι εταίροι ασκούν πιέσεις για τη λήψη των μέτρων ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση, την οποία θεωρούν και προϋπόθεση για την έναρξη ουσιαστικών συζητήσεων για την βιωσιμότητα του χρέους. Ασαφής παραμένει ο ρόλος που θα έχει το ΔΝΤ στη νέα φάση.

Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να παραμείνει το ΔΝΤ γιατί μας δίνει διαπραγματευτική δύναμη και επιχειρήματα απέναντι στις αγορές τόνισε στον Αθήνα 984 ο επίκουρος καθηγητής διεθνούς οικονομικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιάννης Τσαμουργκέλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα