Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Ο πρόεδρος του Μαλί ανακοίνωσε απόψε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας. "Μόλις με ενημέρωσαν ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν μεταξύ του Αγκελόκ και του Κιντάλ", είπε ο πρόεδρος Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες. Ο πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας,

Πατρίκ Γκαντίλ δήλωσε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν σε καλή κατάσταση και είχε επιθεωρηθεί από τις γαλλικές αρχές. Το αεροσκάφος με τους 112 επιβάτες και το 7μελες πλήρωμα χάθηκε, ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί "πιθανότατα συνετρίβη", δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, Στις έρευνες για τον εντοπισμό του που χάθηκε από τα ραντάρ συμμετέχουν το Μάλι, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία.

Πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έπεσε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, καθώς οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για καταιγίδες στην περιοχή..

Στην άλλη αεροπορική τραγωδία, των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, σήμερα έφτασαν στο Αϊντχόβεν, άλλα δύο αεροσκάφη με 74 σορούς.

Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, 80 ειδικοί ιατροδικαστές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία θα βοηθήσουν 120 Ολλανδούς ειδικούς στη αναγνώριση των πτωμάτων, μια διαδικασία που πιθανόν θα διαρκέσει μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα