Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη

Η πιο κρίσιμη σύσκεψη των αρχηγών, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Οι κ. κ Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και ο Λ. Παπαδήμος καλούνται να αποφασίσουν επί του τελικού κειμένου της συμφωνίας με την τρόικα
που περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Τα νέα μέτρα -σύμφωνα με πληροφορίες- περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, μειώσεις σε κατώτατους και βασικούς μισθούς κατά 22%, μείωση των μισθών στους νέους κατά επιπλέον 10% και κατάργηση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Η εφαρμογή της νέας συμφωνίας και του PSI θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον της χώρας και την παρουσία της στην ζώνη του ευρώ. Αργά το βράδυ στις Βρυξέλλες θα αποφασισθεί εάν αύριο, σε ειδική συνεδρίαση του Eurogroup θα παρουσιασθεί το νέο πακέτο μέτρων.

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) την Πέμπτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί την Κυριακή με διαδικασίες κατεπείγοντος.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προσερχόμενος στο Μαξίμου δήλωσε: «Ο χρόνος, ως μέσο πίεσης των δανειστών, μου δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα