Σε ασφυξία έχει οδηγήσει η κυβέρνηση τα μεγάλα έργα

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησε για περισσότερο από είκοσι λεπτά της ώρας και στην συνέχεια πήγε στο εργοτάξιο του «Μορέα» στην γέφυρα του Νέδοντα, που αποτελεί τμήμα του περιμετρικού της Καλαμάτας.

Στο εργοτάξιο, που έχουν σταματήσει οι εργασίες για περισσότερο από ένα χρόνο, ο κ. Σαμαράς
ενημερώθηκε από τον εργοταξιάρχη ότι αναμένεται αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης η οποία βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του περιμετρικού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την ενημέρωση που τού έγινε δήλωσε: «Δυστυχώς, όπως σταμάτησε η περιμετρική γέφυρα στην Καλαμάτα, έτσι σταμάτησαν και τα έργα στην Ιονία, στην Εγνατία, στην Ολυμπία Οδό, στην Ε65, στο Μετρό, στον αεροδιάδρομο της Θεσσαλονίκης, στο δρόμο της Σπάρτης, στη δημοπράτηση του αεροδρομίου του Καστελίου. Όλα αυτά τα ξαναπηγαίνουν, φαίνεται, σε νέα διαπραγμάτευση. Και ας έχουν ήδη κυρωθεί από τη Βουλή».

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως το υπουργείο Δημοσίων Έργων είναι «σε απόλυτη παράλυση, με έναν υπουργό που μόλις προχθές ορκίστηκε» και επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα μεγάλα έργα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αυτή την ώρα βρίσκεται σε καφετέρια στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μαζί με φίλους και στελέχη του κόμματός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα