Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Κύμα κινητοποιήσεων αύριο κατά των μέτρων και περικοπών σε πολλούς κλάδους. Απεργούν εκπαιδευτικοί, γιατροί και στρατιωτικοί. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αναστέλλουν αύριο και τη Πέμπτη τη λειτουργία τους οι δήμοι όλης της χώρας αντιδρώντας στις περικοπές στην χρηματοδότηση. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί προχωρούν σε 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια θα πραγματοποιήσουν τρίωρες στάσεις εργασίας

και στις δύο βάρδιες, από τις 11.00 έως τις 14.00 και από τις 14.00 έως τις 17.00.

Εκπαίδευση

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Τετάρτη δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Τρίωρες στάσεις εργασίας των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Συλλαλητήριο και των τριών ομοσπονδιών στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Τη συνέχιση της απεργίας έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, θα προτείνει η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών.



Υγεία

Σε 24ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Επίσης θα συνεδριάσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία του Πειραιά.


Δήμοι

Αναστέλλουν σήμερα και αύριο τη λειτουργία τους οι δήμοι όλης της χώρας, αντιδρώντας στις περικοπές στην χρηματοδότηση. Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος και πορεία στο Υπ.Οικονομικών.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συναντηθεί με τις επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών και με το προεδρείο της Βουλής.

Προσυγκέντρωση της ΠΟΕ ΟΤΑ αύριο στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραΐσκάκη.

Στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, συγκέντρωση στα Προπύλαια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών.

Σε απεργία αύριο και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής και οι εργαζόμενοι στους κλάδους επισιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα