Σχόλια αξιωματούχων

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Ελπίζουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει τον ταχύ σχηματισμό κυβέρνησης», έγραψε στο Τουίτερ του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. βαν Ρομπέι, υπογραμμίζει: «σεβόμαστε την δημοκρατική επιλογή του. Θα παραμείνουμε στο πλευρό της Ελλάδας, μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ευρωζώνης.Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη

νέα κυβέρνηση και να στηρίξουμε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.

Την ελπίδα ότι, η νέα ελληνική κυβέρνηση θα τιμήσει τα συμφωνηθέντα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι προς το συμφέρον όλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, όπως μεταδίδει η «Ναυτεμπορική» και επισημαίνει την αναγκαία τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί. 

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει ο capital.gr η τρόικα θα επιστρέψει στη χώρα μας μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση, ενώ, το Eurogroup επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Eurogroup
Τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών θα επιτρέψουν λογικά τη δημιουργία κυβέρνησης που έχει τη στήριξη των ψηφοφόρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Eurogroup, ώστε να επιστρέψει ξανά η Ελλάδα σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Eurogroup αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει από τους Έλληνες πολίτες και έχει πειστεί ότι η συνέχιση των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι η καλύτερη εγγύηση της Ελλάδας προκειμένου να ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις και για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Στην ανακοίνωση το Eurogroup επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή του για να βοηθήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Αναμένει δε το σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα που θα αναλάβει το πρόγραμμα προσαρμογής στο οποίο έχει ήδη δεσμευτεί τόσο η χώρα όσο και το Eurogroup.

Ακόμη, τονίζει πως αναμένει η Τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα μόλις σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τη νέα κυβέρνηση για το πώς θα προχωρήσουν και να ετοιμάσει την πρώτη έκθεση με βάση το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής.

Keywords
Τυχαία Θέματα