«Σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία»

“Δεν υπάρχουν θέματα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την οικονομική πολιτική και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η διαπραγματεύσεις θα κλείσουν σύντομα, καθώς, όπως είπε, “είμαστε σχεδόν έτοιμοι”. Σχετικά με τις 100 δόσεις, ο κ. Δραγασάκης εξήγησε ότι: «θα γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές που δεν θα επηρεάσουν

τους φορολογούμενους». Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα θέματα των διαπραγματεύσεων, αύριο Σάββατο στις 11 θα συνεχισθούν οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Το βράδυ πραγματοποιείται τηλεδιάσκεψη των οικονομικών επιτελείων των 28 της Ε.Ε., όπου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, γίνεται μια ενημέρωση από τους θεσμούς, για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Εξάλλου στις 14 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει το Γιούρογκρουπ , ενώ την ίδια μέρα δεν αποκλείεται να προηγηθεί συνεδρίαση του Euroworking Group.

Εξάλλου, την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 Αυγούστου,εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. "Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζουν με έναν πολύ εντατικό ρυθμό, πολλά πράγματα έχουν ωριμάσει και θεωρούμε ότι θα κλείσουν στον χρόνο που προβλέπεται και ο χρόνος είναι 18-20 Αυγούστου", είπε στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο σύσκεψης, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, που έγινε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα στις επιχειρήσεις από τα capital controls και κυρίως στις συναλλαγές με το εξωτερικό.Την πεποίθηση ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν έως τις 20 Αυγούστου, εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα της πρόωρης συνταξιοδότησης. Όπως έγινε γνωστό, υπήρξε συμφωνία ως προς το νέο Ταμείο αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου, του οποίου το αποθεματικό των 50 δισ. ευρώ, θα συγκεντρωθεί σε ορίζοντα 30 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα