Σαβιόλα: «Μείναμε ταπεινοί»

Ο Αργεντινός επιθετικός του Ολυμπιακού μιλάει στον Γιώργο Κυριακίδη για την περιπετειώδη πρόκριση, τα γκολ που σημείωσε και τη συνέχεια των "ερυθρολεύκων" σε Ελλάδα και Ευρώπη. Λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ,
ο Χαβιέρ Σαβιόλα τόνιζε πως η αναμέτρηση μόνο εύκολη δεν θα ήταν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, παρά τογεγονός πως οι Βέλγοι θα παρατάσσονταν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" χωρίςβαθμολογικό κίνητρο.

Το βράδυ της Τρίτης (10/12) ο πολύπειρος Αργεντινός επιθετικός δικαιώθηκε, αλλά και δικαίωσε. Όχι μόνο επειδή η εκτίμησή του επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά, με την Άντερλεχτ να διεκδικεί επίίσοις όροις το ματς μέχρι τέλους ακόμα και με εννέα παίκτες,αλλά και διότι ο ίδιος πέτυχε δύο υπερπολύτιμα τέρματα, σφραγίζοντας την τέταρτη πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και πρώτη από το2009.

Ελάχιστα λεπτά μετά από μια πραγματικά περιπετειώδη αναμέτρηση, με ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό (3-1),ο Χαβιέρ Σαβιόλα μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Γιώργο Κυριακίδη για την πρόκριση, την κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας και τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Συγχαρητήριαγια τη νίκη-πρόκριση και την απόδοση κόντρα στην Άντερλεχτ. Πώς βίωσες το παιχνίδι, αγωνιζόμενος για μια ώρα στο γήπεδο και την τελευταία μισή από τον πάγκο;

"Ήταν ένας αγώνας με έντονα συναισθήματα, πολύπερίεργος, ο οποίος θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε κατάληξη. Κατά τη διάρκειά του έγιναν σχεδόν τα ... πάντα: ευκαιρίες, κόκκινες κάρτες, πέναλτι. Από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε να "καθαρίσουμε" το ματς όσο πιο γρήγορα γινόταν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σταθήκαμε τυχεροί όταν ο Ρομπέρτο έκανε μια απίστευτη απόκρουση (σ.σ. σε σουτ του Ζιλέ στο 67') όταν το σκορ ήταν ακόμα 2-1."

Τα δυο γκολ που πέτυχες ήταν τα σημαντικότερα στη μέχρι τώρα καριέρα σου στον Ολυμπιακό;

"Όσοναφορά στη θητεία μου στον Ολυμπιακό, σίγουρα. Ήταν αποφασιστικής σημασίας καθώς έδωσαν στην ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Γι'αυτόκαι είναι τα σημαντικότερα που έχω πετύχει όσο διάστημα βρίσκομαι εδώ."

ΟΟλυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Γιατί είχε τόσο άγχος, ειδικά μάλιστα μετά το υπέρ του 2-1;

"Συμφωνώ.Προφανώς συνέβη επειδή δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε τον αγώνα με τοντρόπο που θα θέλαμε. Υπήρχε ασφαλώς μεγάλη ένταση. Είναι από τα δυσκολότερα ματς για έναν παίκτη, αφού λάθος υπολογισμοί, όπως αυτός στογκολ της Άντερλεχτ, λίγο έλλειψαν να μας στοιχίσουν την πρόκριση. Πιστεύω πως η Άντερλεχτ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη νευρικότητα που επιδείξαμε, ωστόσο στο τέλος αναδειχθήκαμε νικητές, που είναι και το σημαντικότερο."

Ποια είναι η αξία αυτής της πρόκρισης;

"Γιαμένα έγκειται στην ταπεινότητα και την προσπάθεια όλης της ομάδας. Πιστεύω πως την αξίζαμε γιατί δώσαμε μάχες απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους, όπως η Μπενφίκα, η Παρί Σεν Ζερμέν ή ακόμα και η Άνερλεχτ, ηοποία μας έβαλε δύσκολα και στα δύο ματς. Οπότε, η χαρά μας οφείλεται και σ'αυτό το γεγονός."

Το μυαλό πλέον βρίσκεται στον Πειραιά ή στη Νιόν, όπου θα γίνει η κλήρωση για την επόμενη φάση;

"Μάλλοντο δεύτερο, θα έλεγα! Θα δούμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε. Σε κάθε περίπτωση, η κλήρωση θα είναι δύσκολη, καθώς πλέον έχουν απομείνει οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για τους καλύτερους."

Ο πρόεδρος τι είπε στα αποδυτήρια;

"Ήτανπολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος, αλλά και συγκινημένος. Βρίσκεται κοντά μας από τον πρώτο αγώνα που δώσαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μας είπε κάτι που έχει μεγάλη αξία: ότι η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ και πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε."

Από εδώ και πέρα, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

"Νασυνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, αρχικά στο πρωτάθλημα και αργότερα να είμαστε έτοιμοι και σε θέση να δώσουμε τη μεγάλη μάχη στο Τσάμπιονς Λιγκμε οποιαδήποτε ομάδα και να κληρωθούμε. Στο πρωτάθλημα μπορεί να έχουμεμια ικανοποιητική διαφορά, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Ξέρουμε πως και η ομάδα που βρίσκεται πίσω μας στη βαθμολογία (ο ΠΑΟΚ) είναι μια μεγάλη ομάδα, διαθέτει σημαντικούς παίκτες και αναμφίβολα έχει τα φόντα να διεκδικήσει με τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα μέχρι τέλους."
Keywords
Τυχαία Θέματα